De 'goednieuwskrant', aflevering 1 : Sporthal in de Bellekouter

Op 8 oktober 2012

Sporthal in de Bellekouter

Laat er geen misverstand over bestaan. De N-VA is tevreden dat eindelijk de gronden voor de sporthal aangekocht kunnen worden. Dat is een verworvenheid van de huidige meerderheid.

 Echter, waarom heeft dat zo lang moeten duren. 40 jaar geleden was er een plan om een sporthal te bouwen op de huidige plaats. De voorbije gemeentebesturen hebben daar echter zo lang over gekibbeld dat het tot 2012 geduurd heeft. En nu beweren (zoals de burgemeester doet) dat dit de schuld is van de Vlaamse gemeenschap is onzin. Had men sommige andere opties willen in overweging nemen in de voorbije drie legislaturen (Bruinbeke of Molenkouter) dan konden onze inwoners nu al binnensporten op hun eigen gemeente. Daarenboven was er dan geen subsidie van €75.000 aan onze neus voorbij gegaan.

Onze sporthal staat er echter nog niet. Indien de N-VA deel kan uitmaken van het volgende bestuur wordt dit voor ons een prioritair dossier. We zullen echter een aantal punten meenemen in de opvolging er van:

  • Een sporthal dient om te sporten, niet om elk weekeinde een fuif te organiseren.
  • Er moet rekening gehouden worden met de omwonenden. Er mag geen overlast ontstaan doordat een dergelijke infrastructuur binnen deze woonomgeving komt.
  • De sporthal moet geïntegreerd worden in een groter geheel, zowel op sportief gebied (sportinfrastructuur), als op maatschappelijk gebied (binnen de woonkern).

 

Trilogie: Belle, Serse en Schooier

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is