Debattle in Sociaal Huis in Wichelen

Op 30 september 2012

Op vrijdagavond had in een 100-tal Vlaamse gemeenten de "debattle" plaats een debat tussen de lijsttrekkers op de gemeenten, georganiseerd door de lokale jeugdraad. In ons Sociaal huis waren vier lijsttrekkers aanwezig. Respect stuurde zijn kat en voor N-VA was Frederick Venneman de vertegenwoordiger aangezien onze lijsttrekker andere verplichtingen had.

 

 

Het viel op dat de diverse partijen opvallend vriendelijk waren voor mekaar alhoewel af en toe kritisch gereageerd werd op programmapunten.

Het debat draaide uit op een burgemeester tegen de rest discussie.

Er ontstond heel wat onduidelijkheid over de spaarpot van de gemeente die volgens de één leeg was, volgens een ander 5 miljoen€ en nog volgens een ander 7 miljoen€ bevat. Het debat bracht geen uitsluitsel. Wel was iedereen het erover eens om de lopende projecten af te werken en geen megalomane avonturen op te starten. De burgemeester schoot wel, volledig onterecht, op het Vlaams gewest (waar zijn partij niet vertegenwoordigd is in de regering) toen het over de trage vooruitgang van de sporthal ging. Hij vergat te vermelden dat, doordat zijn partij de locatie veranderde, de grootste vertraging was opgelopen. 

Verder moest vooral CD&V het ontgelden in een paar dossier waar het niet duidelijk was wie verantwoordelijk was, de huidige meerderheid of de vorige.

Ook N-VA kreeg een veeg uit de pan omdat in ons programma staat dat we de gemeentebelastingen willen verlagen tegen het einde van de legislatuur tot het niveau van de ons omliggende gemeenten. Nochtans zei dezelfde burgemeester enkele gemeenteraden geleden zelf letterlijk dat de Wichelaars te veel belastingen betalen. Begrijpe wie kan...

Voor en na het debat was er een peiling naar de kiesintenties van de aanwezigen. Daarbij viel op dat na het debat de N-VA zijn aantal aanhangers ongeveer verdubbeld had. Frederick heeft het dus duidelijk zeer goed gedaan als jongste vertegenwoordiger in dit debat.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is