Dossier site Maessen

Op 20 juni 2011

Ter plaatse afbreken of afvoeren

In het dossier van de site Maesen heeft de N-VA bij monde van Dietlinde Bombeke op de gemeenteraad een duidelijk standpunt ingenomen: breng een breekinstallatie ter plaatse om het grof materiaal tot steengruis te breken.
De N-VA heeft dit dossier zeer nauw opgevolgd. Ons uiteindelijk standpunt is gebaseerd op een aantal argumenten die intern werden besproken:

  • Wij willen geen extra studies aanvragen en kosten laten maken om tijd te winnen. Het gaat om het belastinggeld van iedereen.
  • Als er overlast is, dan moeten alle mogelijke middelen ingezet worden om deze overlast te beperken.
  • Als er overlast is, dan moet aan een zo beperkt mogelijk aantal mensen overlast bezorgd worden.

De uiteindelijke keuze viel dus op een breekinstallatie ter plaatste. Het alternatief bestond erin om duizenden vrachtwagens grof materiaal te laten afvoeren naar een externe breekinstallatie en als steengruis te laten terugbrengen (dus meerdere duizenden vrachtwagens door een groot stuk van de gemeente).
Dat was geen optie voor de N-VA, dus werd de breekinstallatie ter plaatse als oplossing naar voor geschoven.

Het jeugd- en cultuurcentrum woonuitbreiding

De N-VA steunt het plaatselijke actiecomité in een aantal andere onderdelen van dit dossier:

  • De creatie van een groot aantal wooneenheden en een rust-en verzorgingstehuis op de site zal zorgen voor een toename van het verkeer. De omliggende straten zijn daar niet op voorzien.
  • De inwoners van bepaalde straten zijn daar komen wonen omdat het er net zo rustig is.
  • Er zullen een aantal parkeerplaatsen moeten bijkomen. Die zijn vandaag niet voorzien.
  • Hoe zal de definitieve ontsluiting van de ganse site geregeld worden?
  • Is er een watertoets voorzien? Lopen de huidige bewoners van de omgeving geen risico’s als alle nieuwe voorzieningen er zullen zijn?

Het gemeentebestuur heeft al een aantal keer het actiecomité en de inwoners van de gemeente geïnformeerd. Toch blijkt er een zweem van geheimzinnigheid rond dit dossier te hangen. De N-VA roept het college van burgemeester en schepenen op om op een  transparante manier om te gaan met dit dossier in het belang van de gehele gemeenschap
maar zeker in het belang van de inwoners van de betreffende omgeving.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is