Dorpsvisie

Op 27 oktober 2023, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Jeugd, Lokale economie

Onder de mooie term ‘Dorpsvisie’ werd in 2021 de inwoners van Schellebelle een plan voorgelegd voor de ‘vernieuwing en verfraaiing’ van het bestaande Dorpsplein.  Niet dat een kat daar ooit om gevraagd had, want elke inwoner van het dorp is bijzonder fier en tevreden met het mooie en vertrouwde plein zoals het nu bestaat. Inmiddels begreep ook de horeca en het verenigingsleven al lang dat het zoveelste prestigeproject van het huidige bestuur helemaal niet in hun voordeel zal zijn, en dat de peperdure marketingplaatjes die het project aankondigden niet meer zijn dan luchtkastelen.  U herinnert zich ongetwijfeld dat enkel N-VA bij de stemming niet akkoord ging met de plannen…

Maar de ‘vernieuwing en verfraaiing’ moet en zal er komen als deze bestuursploeg aanblijft. Dat er momenteel andere prioriteiten op het Dorpsplein zijn die de schoonheid en netheid van het Dorp ernstig schaden is dan blijkbaar weer veel minder belangrijk voor de huidige meerderheid.  Dat het gebouw van de Velba verder staat te verkommeren in lelijkheid ziet iedereen, en dat onze burgervader elk project rond dat gebouw blijft juridisch aanvechten met ons belastinggeld is ook genoegzaam geweten. 

Nog schrijnender is de toestand van de vroegere Onderpastorij. Dit gebouw, erkend als erfgoed nota bene, werd tot voor kort ter beschikking gesteld van jeugdvereniging Yoka.  Maar bij de jeugdvereniging nam het volledige bestuur ontslag, en sindsdien werd alles er achtergelaten in een ontoelaatbare toestand. Het gebouw zelf kreunt in al zijn voegen bij gebrek aan enig onderhoud.  Maar wat U in de ooit zo mooie tuin momenteel aantreft tart elke verbeelding. Enkel het woord ‘stort’ komt nog in de buurt van de enorme ravage die daar werd achtergelaten. Ratten en ander ongedierte hebben er momenteel vrij spel tussen de bergen afval.

Raadslid Karel De Jaeger trok in de laatste gemeenteraad dan ook fel van leer tegen deze schrijnende toestand. Maar al snel begreep iedereen dat er op korte termijn weinig zal veranderen aan de toestand. Men zoekt ‘opvolgers’ om het bestuur van Yoka te hersamenstellen, en hen zal gevraagd worden de boel op te ruimen, zo werd geantwoord door de verantwoordelijke schepen. Of er op korte termijn wat aan de schandalige situatie zal gebeuren kon men niet zeggen. Buurtbewoners en de vele bezoekers van de aangrenzende pastorijtuin zullen dus nog een hele tijd moeten wachten op verfraaiing….  Dorpsvisie, jawel. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is