Even dromen: wat als Schellebelle een nieuwe bibliotheek zou krijgen…

Op 28 januari 2021, over deze onderwerpen: Cultuur

Jaren geleden bestond het plan om, waar ooit het klooster stond, een nieuwe bibliotheek te bouwen. Het toenmalige gemeentebestuur vond het beter om op die plaats een groot rood flatgebouw neer te planten, zonder sociale of culturele functie… . Een gemiste kans.

De bibliotheek van Schellebelle bevindt zich nu in het oud gemeentehuis. Onze gemeente mag terecht trots zijn op het werk dat daar geleverd wordt. De nieuwste boeken zijn er heel snel te vinden en men wordt er altijd zeer klantvriendelijk behandeld en geholpen.

Maar, de locatie heeft haar limieten en daarom wil N-VA Wichelen dromen van een nieuwe bibliotheek die kan voldoen aan de eisen van de 21ste eeuw.

Binnen een aantal jaren zullen er geen erediensten meer plaatsvinden in de kerk van Schellebelle en zal het gebouw een andere bestemming moeten krijgen.

Dus laat ons even dromen en nu al plannen maken, budgetten voorzien om de kerk van Schellebelle om te vormen tot een echte cultuurzaal waar er plaats is voor een bibliotheek, tentoonstellingsruimte, leeshoeken, etc.

Laat ons "Samen" dromen? 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is