Evi Rasschaert trekt N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Wichelen

Op 8 december 2023, over deze onderwerpen: N-VA Wichelen

Huidig fractievoorzitter Evi Rasschaert (26) is door het N-VA-bestuur van Wichelen aangeduid als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar. Gemeenteraadsleden Karel De Jaeger (65) en Veerle Bauters (60) vervolledigen de top drie. Welke gekende dorpsgenoten de overige achttien plaatsen zullen bekleden, zal de partij later bekendmaken.
 

Evi Rasschaert debuteerde in 2018 als 21-jarige op de N-VA-lijst. Ze behaalde toen 357 voorkeursstemmen en zetelde zo rechtstreeks in de Wichelse gemeenteraad. "Ik heb veel geleerd en dossierkennis opgedaan. Het was interessant om mijn eerste stappen in de politiek in de oppositie te zetten, maar ik ben ambitieus en niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Ik wil met mijn partij de absolute meerderheid doorbreken en deelnemen aan het bestuur.", vertelt Evi. In 2019 kreeg de jongedame ook een plek op de Vlaamse lijst, waar ze met 6634 voorkeursstemmen haar naam vestigde in Oost-Vlaanderen.

 

Geen onbekende

Evi Rasschaert, afkomstig uit Schellebelle en sinds begin dit jaar woonachtig in het landelijke Serskamp, is geen onbekende in de gemeente. Tijdens haar studententijd was ze actief in jeugdhuis JOC Antigoon in Wichelen, waar ze enkele jaren in het bestuur zat en regelmatig pintjes tapte. Gedurende zomervakanties was ze te vinden op Speelplein Kwispeltje in Serskamp. Daarnaast heeft ze als vrijwilliger bij het OCMW huiswerkbegeleiding gegeven aan kansarme kinderen en heeft ze meermaals deelgenomen aan de kermismaandagshow in Wichelen. Momenteel, als leerkracht in het secundair ind, ligt haar focus voornamelijk op de politiek. Naast haar betrokkenheid in de gemeente- en politieraad, maakt ze deel uit van het nationale bestuur van Jong N-VA. Rasschaert erkent dat ze momenteel weinig tijd heeft voor andere hobby's dan politiek. Je kan haar wel eens tegen het lijf lopen bij een bloeddonatie in Wichelen. “Dat kost slechts enkele minuten tijd, dus dat blijf ik met veel plezier doen!”, lacht Evi. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is