Kloostergebouw in verval

Op 12 juni 2022, over deze onderwerpen: Cultuur, Goed bestuur, Jeugd, Onderwijs

Het oude kloostergebouw op het dorp in Serskamp wordt stilaan een doorn in het oog van vele Serskampenaars. Hoewel vele buurtbewoners met heimwee terugblikken op de tijd van de zusters, verhuisden de laatste zusters Eliane en Rosine ondertussen al twaalf jaar geleden uit het klooster.

Intussen is het gebouw in ernstige mate in verval geraakt. Brokstukken vallen van de gevel, dakpannen liggen los, om nog maar te zwijgen van de kolonies duiven en kauwen die zich onder het dak hebben genesteld. Dat alles zorgt voor onveilige en ongezonde situaties voor schoolkinderen, buurtbewoners en passanten.

Het bisdom voelt zich als eigenaar van het gebouw niet geroepen om de nodige herstelwerken uit te voeren. De kleuterschool betaalt weliswaar huur voor het gebouw, maar kan het wegens de bouwvallige staat niet gebruiken. De school beschikt jammer genoeg niet over de financiële slagkracht om het gebouw grondig te renoveren. Ook de gemeente blijkt niet bij machte om voor een positieve dynamiek te zorgen in het dossier. Ook al wordt gesuggereerd dat achter de schermen aan een oplossing wordt gewerkt, in tussentijd blijven de problemen zich opstapelen.

Vanuit de oppositie wil de N-VA constructief bijdragen aan een oplossing die in eerste instantie de schoolkinderen ten goede komt, maar die ook de veiligheid van de omwonenden moet garanderen en een nieuw elan kan geven aan het dorpsplein. We roepen het bestuur dan ook op om met haar plannen op de proppen te komen en klaarheid te schenken in dit dossier. Wordt vervolgd ...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is