Maak kennis met bezige bij Stefan Bogaert

Op 20 februari 2023, over deze onderwerpen: N-VA Wichelen

Dag Stefan. Mogen we jou een geboren en getogen dorpsgenoot noemen?

Jazeker! Ik bracht mijn kindertijd, zo tot mijn negen jaar, door in Schellebelle. Door familiale omstandigheden verhuisden we naar Gent. Sinds mijn 26 is de Bellekouterlaan opnieuw mijn vaste stek. Ik tel nu 47 lentes op mijn kalender.

 

Vond je hier ook je grote liefde?

Neen, dat was in Gent. Anja woonde bij ons in de buurt en passeerde zowat dagelijks op de fiets. Ik was oh-zo-graag eens een eerste babbeltje begonnen als ze langsreed, maar dat kwam er niet van. Later maakten we via een goede vriend toch kennis. Samen kregen we drie schatten van dochters. Amber is inmiddels achtien, Jana is zeventien en Magali is er tien.

 

Wat doe je van beroep, Stefan?

Ik volgde elektromechanica en werk in een bedrijf dat instaat voor de aanleg, het onderhoud en de verwarming van grote serres. Elektromechanica is voor mij een passie. Ik spits mijn oren als ik over technische problemen hoor, ik doe graag aan probleemanalyse en probeer altijd oplossingsgericht te denken.

 

Hoe neem je naast dat drukke leven ook nog een politiek engagement op?

Ik ben een fervent radioluisteraar, zowel tijdens de beroeps- verplaatsingen als thuis. Ik luister graag naar algemene thema’s, naar wat er zoal leeft bij Jan en alleman. En dankzij het werk heb ik veel contacten. Veel uiteenlopende contacten ook, mensen met allerlei achtergronden. En je hoort vele bezorgdheden en frustraties. Wie goed luistert hoort ook af en toe interessante denkpistes of oplossingen. In de thema’s waar ik in thuis ben, kan ik vast mijn steentje in bijdragen. Op gemeentelijk vlak bijvoorbeeld zou ik me graag engageren voor wegen en verkeer, voetpaden, rioleringen en waterlopen.

 

En je keuze viel op de lokale N-VA?

Mijn standpunten sluiten meestal mooi aan met de krachtpunten van de N-VA. Het beperken van de werkloosheid in de tijd is één van mijn vaste overtuigingen, het is de sleutel naar een juist evenwicht in onze sociale zekerheid. Het confederalisme ook. Het is inmiddels voor iedereen duidelijk dat Vlaanderen veel meer zijn eigen keuzes moet kunnen maken en uitvoeren.

 

Tot slot van dit gesprekje: ik zag in de woonkamer van jullie mooie huisje een ietwat speciale vitrinekast?

Ha ja, inderdaad. Ik verzamel zowat alles wat te maken heeft met het stripfiguur Kuifje. Niet alleen de albums, maar ook vele objecten die er mee te maken hebben. Van beeldjes van kapitein Haddock en de detectives Jansen en Janssen tot de raket uit ‘Mannen op de Maan’ en nog zoveel meer.

 

Wel decoratief, toegegeven. En omdat ik me Kuifje ook herinner als een pienter en immer volhardend baasje kan ik zowaar al een linkje leggen. Dank voor de babbel, Stefan!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is