Maak kennis met Karel De Jaeger, plaatsvervangend raadslid

Op 14 oktober 2020, over deze onderwerpen: N-VA Wichelen

Iedereen kent je als iemand die steeds druk bezig is met culturele of sportieve projecten. Is er nog voldoende tijd over voor een politiek engagement?

Ik probeer alles te doen met veel inzet, overleg en overtuiging. Tot begin dit jaar had ik inderdaad niet de tijd om de rol van gemeenteraadslid naar behoren in te vullen, maar het coronavirus heeft, zoals ongetwijfeld bij veel mensen, mijn agenda enorm overhoop gehaald.

De ambitieuze culturele plannen die ik had, zijn verdaagd naar een nog onbepaalde datum. Er stond onder meer een leuke komedie in de steigers die ik zelf schreef en regisseerde en er was al druk overleg voor een historisch spektakel rond de 3000 jaar oude grafcirkel in Schellebelle.

Nu Paulien haar studies voor een aantal maanden verderzet in Rome, is de timing perfect om mezelf te smijten rondom het beleid van onze gemeente.

 

Waarom koos je voor de N-VA?

De Vlaamse reflex kreeg ik al mee van thuis uit, mijn vader kwam destijds op voor de Volksunie. Mijn carrière, levenservaringen en historische kennis hebben me alleen maar gesterkt in de overtuiging dat dit land niet func- tioneert. Bovendien hebben de traditionele partijen een bijzonder gebrekkige en achterhaalde invulling gegeven aan nieuwe thema’s zoals veiligheid en migratie.

Het verhaal van rechten en plichten vind ik helemaal terug bij N-VA. Dat is waar het merendeel van de bevol- king van wakker ligt, denk ik. Als leesvrijwilliger in een basisschool besefte ik hoe belangrijk een goede kennis van het Nederlands is voor nieuwkomers. Dat is eigenlijk van toepassing voor iedereen. Hoe beter mensen met elkaar kunnen communiceren, hoe meer vooroordelen er wegvallen.

Mijn echtgenote en ik zorgden meer dan 30 jaar voor onze dochter met zware beperkingen. Dat er voor onze eigen mensen met een beperking dikwijls veel te weinig middelen voorhanden zijn, is een zeer teleurstellende vaststelling. We moeten al die hardwerkende en gepas- sioneerde mensen uit de zorgsector dus voor altijd op handen blijven dragen. Ik heb absoluut oren naar hun bezorgdheden over loon, pensioen en arbeidsintensiteit.


Hoe en op welke domeinen wil jij actief zijn in de gemeenteraad?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik me zelden zal moeien met dossiers waarover ik niet voldoende kennis heb. Maar ik hoop zeker een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan de thema’s die wel binnen mijn expertise vallen. Uiteraard zijn cultuur en sport twee van mijn stokpaardjes.

Ik wil bovendien graag nog eens benadrukken dat ik al- tijd al goed heb kunnen samenwerken met de meeste le- den van de gemeenteraad en met onze burgemeester. Dat moet en zal zo blijven. Over onze nationale politiek mag je best van mening verschillen, maar lokaal is een goede verstandhouding cruciaal. Ik wil dus graag positieve oppositie voeren: enerzijds controleren of het beleid goed draait en eventueel bijsturing nodig heeft, en anderzijds zelf ook ideeën en voorstellen aanbrengen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is