N-VA Wichelen stemt tegen Scheldepromenade

Op 29 oktober 2015, over deze onderwerpen: Financiën, Mobiliteit en openbare werken, Wonen en natuur

Tijdens de gemeenteraad van Wichelen stemde de volledige N-VA fractie tegen het voorstel om een Scheldepromenade aan te leggen vlak voor het Sociaal Huis van Wichelen.

N-VA fractieleider Herman Van Renterghem vatte het standpunt van zijn partij als volgt samen:” Wij vinden het plan dat nu voorligt zeer mooi en het zou inderdaad een toegevoegde waarde voor Wichelen betekenen. Maar in budgettaire moeilijke tijden kunnen wij aan de bevolking niet uitleggen dat er wel geld is voor nieuwe prestigeprojecten en er geen geld is om de rest van onze gemeente goed te onderhouden. De aanleg van de Scheldepromenade wordt nu geraamd op 340 000 euro, wat al 58 000 euro meer is dan oorspronkelijk gepland. We weten nu al dat er nog extra budget zal nodig zijn om enkele omgevingswerken te voltooien, zoals de aanpassing van de straatverlichting. Als de N-VA beleidskeuzes zou moeten maken, zou onze prioriteit gaan naar het onderhouden van de bestaande wegen, fiets- en voetpaden, het onderhouden van de gemeentelijke gebouwen in plaats van nieuwe dure avonturen aan te gaan.” aldus Herman Van Renterghem.

Burgemeester Taylor zei dat uit de verkiezingsuitslag van 2012 bleek dat de bevolking hem een mandaat had gegeven voor het realiseren van de Scheldepromenade. De N-VA vraagt zich wel af of de kiezers toen ook de kostprijs van 340 000 euro in gedachte hadden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is