N-VA Wichelen versterkt de rangen. Maak kennis met Joni De Ryck uit Serskamp.

Op 14 juli 2023, over deze onderwerpen: N-VA Wichelen

De naam De Rijcke komt vaak voor in onze gemeente maar De Ryck wijst niet op lokale roots?

Neen, dat klopt inderdaad. Ik groeide op in de wijk Schonegem in Erpe. Het was er toen nog een stuk minder druk. Mijn vader was leraar, mijn moeder bediende en ik werd 31 jaar geleden in dat gezin geboren.

 

Serskamp is dan toch een eindje weg om te gaan wonen?

Vier jaar geleden vond ik ons huis tijdens de online-speurtocht naar een mooie en betaalbare woning. Ik was ook op slag verliefd op de wijk Steenkouter: een mooie, rustige, landelijke en toch goed bereikbare buurt. Ook Kelly, die ik iets later leerde kennen, voelde zich er dadelijk thuis.

 

Hoe leerden jullie elkaar kennen?

We hadden contact gelegd via een datingsite. Het klikte vanaf de eerste online-babbel. En dus planden we een eerste afspraakje. We beloofden elkaar om geen alcohol te drinken en dus doopten we die eerste ontmoeting tot Appelsap-date. Maar om eerlijk te zijn, we hielden ons die avond niet aan onze belofte.” (beiden lachen) “Onze zoon Vic is tien maanden oud is. Kelly had al een zoon, Lewis. Het is gezellig druk in ons gezin. Door de verbouwingen is er niet veel tijd voor hobby’s.

 

Aan je hele vlotte babbel te horen heb je ongetwijfeld een degelijke opleiding genoten?

Ik was altijd al gefascineerd door techniek en mechanica. Ik volgde de opleiding aan het VTI in Aalst. Daarna behaalde ik mijn Master Ingenieur in Electromechanica aan de Universiteit. Ik werk nu bij de stad Gent, als projectleider op de dienst Veiligheid. Die uitdagingen boeien me ook lokaal. Zo verdiepte ik me in de zogenaamde omgevingsvergunning die we nodig hadden voor onze verbouwingen. Nogal wat dorpsgenoten vinden dat moeilijke materie. Ik kan die mensen helpen met de kennis en de ervaring die ik opdeed in ons dossier.

 

Je maakt veel mensen blij met dat engagement, Joni. En vanwaar je inzet voor de N-VA?

De visie en de standpunten van de N-VA sluiten aan bij mijn eigen overtuigingen. Kelly en ik zetten daar graag een boompje over op. Vanuit het Agentschap Opgroeien is zij begaan met
de vele sociale uitdagingen in onze maatschappij. Ook lokaal volgen we het politieke reilen en zeilen. Wij kijken steevast naar de livestreams van de gemeenteraadszittingen. We luisteren graag naar wat anderen bijvoorbeeld denken over de verkeersproblematiek in de gemeente. Het debat over de tractorsluis in de Schoolstraat kwam al meermaals aan bod.

 

Blij dat allemaal te horen, Joni. Jij bent een aanwinst voor de lokale politiek. Veel succes met jullie gezin en de verbouwingen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is