N-VA Wichelen wil de lokale handelaars steunen

Op 30 januari 2021, over deze onderwerpen: Lokale economie

Afgelopen woensdag debatteerde de gemeenteraad over een voorstel dat werd ingediend door N-VA Wichelen om de lokale handelaars te ondersteunen.

De N-VA-fractie stelde voor om gedurende de coronacrisis in ieder gemeentelijk infoblad, beter bekend als de Warmste Gazette, een spaarkaart te plaatsen. Die kaart kunnen de inwoners uitknippen en meenemen wanneer ze lokaal gaan winkelen. Maar ondanks dit leuke idee, moesten we gezien de strikte coronaregels ons oorspronkelijk plan wat verfijnen.

Ons aangepast voorstel is dat er in elke Warmste Gazette 20 invulstrookjes zouden zitten. Per aankoop bij een lokale handelaar zou je dan één ingevuld strookje in een doos kunnen stoppen. Tijdens de eerste ‘corona vrije’ manifestatie op de gemeente zou er een grote tombola van de binnengebrachte strookjes worden georganiseerd, waarbij mooie prijzen kunnen worden gewonnen. De partij stelt voor dat de gemeente de prijzen (vb. aankoopbonnen) schenkt, aangezien er budget vrijkomt doordat bijvoorbeeld de nieuwjaarsreceptie niet is kunnen doorgaan.

N-VA-fractievoorzitter Evi Rasschaert: “We hopen dat alle partijen ons nieuw voorstel zullen goedkeuren. Het is een eenvoudige actie die de lokale handelaars echt steunt. Daarenboven zet het onze inwoners aan om hun inkopen in onze eigen gemeente te doen. Het perspectief van een ‘corona vrije’ manifestatie met de trekking van de winnende invulstrookjes kan het enthousiasme van onze inwoners enkel maar ten goede komen. Zo heeft iedereen weer iets om naar uit te kijken.”

 

Klik hier om de tussenkomst van onze fractievoorzitter, Evi Rasschaert, te bekijken.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is