N-VA wil verblijfsregister voor kinderen van gescheiden ouders

Op 4 november 2019, over deze onderwerpen: Jeugd, Welzijn, Wonen en natuur

De N-VA vroeg in de gemeenteraad om een verblijfsregister in te voeren voor kinderen van gescheiden ouders. Die kinderen staan slechts op één adres gedomicilieerd, maar verblijven meestal op twee verschillende adressen: bij de mama of papa. “Niet alleen maakt zo’n register het mogelijk om de kinderen meer te betrekken bij het sociale leven in onze gemeente, ook veiligheidsoverwegingen spelen mee”, aldus gemeenteraadslid Paulien Van Velthoven.


Sociale en veiligheidsoverwegingen

“Wanneer het kind in onze gemeente geregistreerd is, genieten de ouders gemeentelijke kortingen bij activiteiten of bij de speelplein- werking bijvoorbeeld”, gaat Paulien verder. “De enige voorwaarde is dat de ouder de verblijfsregeling bewijst aan de hand van een vonnis of akkoord.” De gemeente Wetteren werkt al met zo’n verblijfsregister. Onze gemeente gaat het nu ook onderzoeken.

“Vandaag gebeurt het al dat de gemeente korting geeft op basis van een bepaald dossier”, verduidelijkt Paulien. “Maar een echt verblijfsregister heeft nog een groot voordeel. Het bevat info die voor de veiligheidsdiensten cruciaal kan zijn om in geval van een noodsituatie zoals een brand te bepalen wie aanwezig is.” Hopelijk keurt de gemeenteraad het voorstel dus binnenkort goed.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is