Onaanvaardbare toestanden in de Oostakkerstraat

Op 29 april 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit en openbare werken

Op de maandelijkse gemeenteraad trok Karel De Jaeger (N-VA) fel van leer tegen de gevaarlijke verkeerstoestanden in de Oostakkerstraat, die de omleiding voor de werken aan de gewestweg met zich had meegebracht.

“Het niet-bebouwde gedeelte van de Oostakkerstraat is al jaren de vaste standplaats voor een 8-tal hele grote vrachtwagens die daar kort op elkaar geparkeerd staan, zodat eigenlijk slechts de helft van de rijweg beschikbaar is. Op piekmomenten stond het verkeer richting Wichelen er in lange colonnes, en sommige chauffeurs hebben nu éénmaal slechts weinig geduld noch respect. Dit had gemakkelijk kunnen vermeden worden door een tijdelijk parkeerverbod in de Oostakkerstraat uit te vaardigen, en de truckers een tijdelijk parkeeralternatief aan te bieden. Nu creëerde men gevaarlijke toestanden, zeker voor de zwakke weggebruikers die deze straat ook massaal gebruiken. Het is nog geen week geleden dat er een fietser zwaar werd aangereden door een haastige chauffeur met behoorlijk wat lichamelijke schade tot gevolg", sprak De Jaeger streng. 

Burgemeester en schepenen erkenden schoorvoetend het probleem. “In het dossier van de omleidingen moeten we leren uit de fouten die we maakten", gaven ze ootmoedig toe. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is