Samen wil geen hondenlosloopweide

Op 8 november 2023, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Hondenlosloopweides, ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook in Wetteren, Lede, Berlare en Laarne hebben ze zo'n plaats waar honden zonder leiband mogen lopen en ravotten met andere honden. In onze gemeente is de vraag groot, maar de meerderheid blijkt maar geen actie te willen ondernemen. 

 

Uitvluchten en smoesjes

De meerderheid ging enkele jaren geleden akkoord met ons voorstel om een hondenlosloopweide te voorzien in onze gemeente. De N-VA-fractie vraagt dus regelmatig naar een stand van zaken tijdens de gemeenteraad. Op die vragen krijgen we steeds hetzelfde antwoord: “We zijn ermee bezig”. Wanneer we doorvragen horen we de ene drogreden na de andere: het gevonden terrein is te drassig, de kostprijs voor een mogelijke omheining is te duur ...  Alles is goed om geen hondenlosloopweide te moeten realiseren op het Wichelse grondgebied.

 

Weide gevonden

Omdat we opbouwende oppositie belangrijk vinden, ging N-VA Wichelen zelf op zoek naar een geschikt terrein. In alle stilte stelde N-VA Wichelen een weide van 2000 m² voor aan het schepencollege. Het terrein was onmiddellijk beschikbaar en mits enkele kleine aanpassingen zou het perfect dienst kunnen gedaan hebben als hondenlosloopweide. Het schepencollege weigerde echter om deze unieke kans te grijpen en zo eindelijk ook in Wichelen een (eerste) hondenlosloopweide te realiseren. Hun argument was deze keer dat de weide niet centraal gelegen was in de gemeente. Alsof er een weide bestaat die centraal ligt voor de inwoners van Wichelen, Schellebelle én Serskamp.

Voor N-VA Wichelen is het duidelijk, de huidige meerderheid wil geen hondenlosloopweide. De hondenliefhebber weet op wie te stemmen op 13 oktober 2024.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is