Voor N-VA Wichelen is de cirkel nog niet rond

Op 18 januari 2021, over deze onderwerpen: Sport

Het nieuwe sportpark staat er bijna volledig. De laatste werkzaamheden worden afgerond. We moeten erkennen dat het nieuwe complex mooi oogt. Of het aan alle eisen van onze sportbeoefenaars voldoet, moet nog blijken. Wegens de coronamaatregelen is de echte test daaromtrent nog niet kunnen gebeuren.

Een nieuw sportpark moest ook een nieuw naam krijgen. De meerderheid vond 'Sportpark Bellekouter', maar het sportpark ligt niet in de Bellekouter. De verwarring met GPS-systemen zou wel eens groot kunnen geweest zijn.

Onze grootste kritiek op deze naam was dat onze gemeente een unieke kans liet liggen om het sportpark te vernoemen naar een zeer belangrijke historische vondst op deze plaats, namelijk een grote tumulus of grafcirkel.

N-VA-gemeenteraadslid Karel De Jaeger, onze aller bekende dorpshistoricus, kwam dan ook zeer goed voorbereid en met doorslaggevende argumenten naar de gemeenteraad om te vragen om het nieuwe sportpark naar deze tumulus te vernoemen.

De burgemeester hield gedurende twee gemeenteraden de boot af en weigerde de redenering Karel De Jaeger en andere historici te volgen. Groot was dan ook onze positieve verwondering toen opeens de naam 'Sportpark De Cirkel' in het gemeentelijk infoblad verscheen. 

Het siert de meerderheid dat ze rekening houdt met ideeën vanuit de oppositie. Enkel spijtig dat dit niet altijd tijdens een gemeenteraadszitting kan, maar dikwijls enkele weken later….

Voor de meerderheid is daarmee de cirkel rond het sportpark rond. Voor N-VA Wichelen zal de sportcirkel pas rond zijn als onze gemeente ook over een degelijke sporthal beschikt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is