Opnieuw interventie door acht politiemensen in het sportpark

Op 24 juni 2021, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Sport, Veiligheid

Op de gemeenteraad van vorige week bliksemde Karel De Jaeger het totale gebrek aan communicatie en transparantie vanuit de gemeente over het sportpark De Cirkel neer. De burgemeester en zijn schepenen wrongen zich toen in alle bochten om dit te ontkennen. Maar kijk, we zijn amper een week later en de schepen van Sport stond zowaar in alle kranten met veel blablabla en goedkope marketingpraatjes over de terreinen, en vooral over het verhuur ervan aan externen.

Maar de realiteit op het terrein zegt iets totaal anders! Woensdagnamiddag, 23 juni, was er alweer een interventie van liefst acht politiemensen in het sportpark. De politie was opgeroepen na tal van telefoontjes over overlast door bezorgde omwonenden.

Eens te meer bleek het synthetische veld ingenomen te zijn door jongeren uit Aalst en Dendermonde, en aan hun taal te horen ook soms van nog wat verder. De kinderen uit de buurt, die een balletje aan het trappen waren, werden meer dan eens aangemaand om ‘in hun eigen hof te gaan voetballen'. De talrijke ‘stedelijke supporters’ die waren meegekomen, hadden blijkbaar niet direct veel interesse voor de match en zwierven vooral doorheen het sportpark en in de omliggende straten.

Ik hecht eraan in naam van N-VA Wichelen een hele dikke pluim toe te gooien naar onze ordediensten voor een snelle, serene en professionele tussenkomst. De ploegen hadden dan wel een ‘vergunning’ (uitgereikt door onze meerderheid) en konden blijven verder spelen, maar rond het veld werd het wel opvallend rustiger na het verschijnen der uniformen.

We feliciteren de notabelen van de lijst SAMEN met de €18  die de gemeente verdiende met de verhuur van het veld gisteren, en met hen al diegenen uit de andere partijen die instemden met verhuur aan externen. Of dat pak geld zal opwegen tegen het loon van 8 politiemensen, die een uur lang van andere taken werden weggeroepen, laat ik aan de berekeningen van de wakkere burger over.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is