Een parlementslid uit eigen dorp? Het kan!

Op 1 juni 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024

Op zondag 9 juni trekken we met z’n allen naar de stembus voor de Vlaamse, federale én de Europese verkiezingen. Op de kieslijst voor het Vlaams Parlement vindt u onze 27-jarige dorpsgenoot Evi Rasschaert terug op plaats 12. Ondanks haar jonge leeftijd draait ze al een tijdje mee in de politiek.

 

"Politiek werd mij met de paplepel ingegeven."

 

Toen Evi acht was, stapte haar vader in de lokale N-VA-afdeling. Vanaf dan ging ze mee naar eetfestijnen, deelde ze flyers uit en zong ze de eerste strofe van de Vlaamse leeuw uit volle borst mee. Haar Vlaamsgezinde grootvader leerde haar dat aan, alsof het een kinderliedje was.

Op haar zeventiende richtte Evi een Jong N-VA-afdeling op in Wichelen en vier jaar later nam ze er voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sindsdien zetelt ze als fractievoorzitter voor de N-VA in de Wichelse gemeenteraad. Op haar tweeëntwintigste debuteerde ze op de Vlaamse lijst. Ze zette met haar 6.634 voorkeursstemmen een verbluffend resultaat neer. Sinds drie jaar zetelt de jongedame in het dagelijks bestuur van Jong N-VA. Daar begeleidt ze jongeren bij hun eerste stappen in de politiek.

 

"Ik wil de brugfiguur zijn tussen de gemeente en het Vlaams Parlement."

 

Als leerkracht Nederlands in de eerste graad van het secundair onderwijs in Wetteren ligt het thema onderwijs Evi nauw aan het hart. Leerkracht worden was voor haar geen tweede keuze, maar een echte meisjesdroom. Evi wil het positieve imago van de leerkracht heropbouwen en de kennis van het Nederlands bij de schoolgaande jeugd versterken. Dat laatste vindt ze heel erg belangrijk. Een goede kennis van het Nederlands biedt jongeren namelijk de beste garantie op een mooie toekomst. Het vergemakkelijkt studies en opent deuren op de arbeidsmarkt. Daarnaast wil ze de brugfiguur zijn tussen de gemeente en het Vlaams Parlement. Ze is ervan overtuigd dat ze de Wichelaar pas echt kan helpen als ze zelf bovenlokaal mee aan de knoppen zit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is